Joga: Vpisi v zimsko trimesečje

Redna praksa joge nam v življenje prinese več umirjenosti in notranjega ravnovesja, gibko in močno telo, umirjen in osredotočen um ter pristen stik s sabo. S prakso joge postajamo bolj odporni na stresne situacije ter opremljeni za soočanje z življenjskimi izzivi.

Vabljeni, da se nam pridružite na joga blazinah in na potovanju v širine, višine in globine duha!

Vpisi v zimski trimester bodo potekali po naslednjem urniku:

Ponedeljek, 13.1.2020
JUTRANJA HATHA: Studio TerraGita, 8.15 – 9.30
HATHA JOGA: Črni Vrh, KS, 18.00 – 19.30
HATHA JOGA: Godovič, OŠ, 20.00 – 21.30

Torek, 14.1.2020
YIN JOGA: Studio TerraGita, 17.30 – 19.00
GONG JOGA: Studio TerraGita, 19.30 – 21.00

Sreda, 15.1.2020
HATHA JOGA: Hotedršica, Stara šola, 18.00- 19.30

Četrtek,16.1.2020
JUTRANJA HATHA: Studio TerraGita, 8.15 – 9.30
HATHA JOGA: Studio TerraGita, 17.30 – 19.00
HATHA JOGA: Studio TerraGita, 19.15 – 20.45

Petek, 17.1.2020
HATHA JOGA: Studio TerraGita, 18.30 – 20.00

Vpisi potekajo na lokaciji.

Zimsko trimesečje traja od januarja do marca 2020 – v tem času je potrebno zakupljene termine vadb porabiti, saj niso prenosljivi v naslednje, pomladno trimesečje, ki se začenja z aprilom.

Cenik :
HATHA JOGA, 90 min, 35€/mesec, 100€/trimesečje***
YIN JOGA, 90 min, 35€/mesec, 100€/trimesečje
GONG JOGA, 90 min, 45€/mesec, 130€/trimesečje
JUTRANJA HATHA JOGA: 75 min, 30€/mesec, 85€/trimesečje
ENKRATEN OBISK 8€/10€/12€ jutranja / hatha, yin / gong

– Dijaki, študenti in brezposelni imajo 5€ popusta.
– Prva vadba je informativna in brezplačna v kolikor na vadbi še niste bili.
Če se po prvem obisku odločite za vadbo, se vam šteje kot prvi obisk redne vadbe.
– Nadomeščanja so možna med različnimi lokacijami in vadbami (razen gong joge).
– S seboj prinesite joga blazino, odejo in bodite obečeni v udobna oblačila.

JOGA

Zakaj na vadbo joge?
Ker živimo v svetu, ki podpira in spodbuja “yang” kvalitete, torej akcijo, delovanje, ciljno usmerjenost, produktivnost, tekmovalnost in dokazovanje, deluje joga (s svojim mirnim in sprejemajočim “značajem”) kot protiutež, ki nas uravnovesi in notranje umiri, saj predstavlja ravno nasprotne kvalitete.

Joga je pot spoznavanja sebe; svojih mentalnih konceptov in procesov, prepričanj, ki nas vodijo in nam oblikujejo življenja in odnose, je praksa spoznavanja in opazovanja naših vzorcev, navad, privlakov, odporov, … Na fizični ravni nam joga pomaga ohranjati gibko in prožno ter močno telo. Joga je praksa, s katero zavestno skrbimo in vzdržujemo dinamično ravnovesje fizičnih in umskih procesov in je praksa, ki nas vedno znova vrača nazaj v sedanji trenutek – v tukaj in zdaj ter bližje k Sebi.

Kako poteka praksa joge?
Začenjamo z centriranjem, torej zavestnim in budnim opazovanjem svojega diha in postopnim obračanjem pozornosti navznoter – v svet, ki je zaradi zasičenega in hitrega zunanjega sveta pogosto spregledan in preslišan. Sledijo jogijski položaji – asane, včasih dinamični, drugič statični, ki nam pomagajo, da se fizično razgibamo, sprostimo ali okrepimo mišične skupine, podmažemo sklepe in spodbudimo delovanje notranjih organov.
Asanam običajno sledi sproščnaje, pranajama (tehnike dihanja) in meditacija.
Po praksi se počutimo razgibani, umirjeni in zadovoljni.

Pri vadbi uporabljamo joga pripomočke – bolstre, kvadre in trakove, ki so namenjeni podpori telesa v položajih ter omogočajo anatomsko smiselno in varno vadbo.
Vsi joga pripomočki, ki jih uporabljamo, so narejeni iz naravnih materialov in v duhu “zero waste” – reuse, recycle, upcycle;
leseni kvadri so lokalnega porekla, narejeni izpod rok lokalnega mojstra, laneni bolstri (blazine) so sešiti iz odpadnega blaga, ki jih je šiviljia spretno spremenila v izredno udobne in praktične blazine, ki nam pomagajo v podprtih, regenerativnih in sprostilnih položajih.

HATHA JOGA
Na praksi hatha joga potujemo od dinamičnih in statičnih jogijskih položajev, k dihalnim tehnikam (pranayama) in meditaciji. Hatha joga deluje tako na gibljivost kot na moč telesa, umirja um in izboljšije koncentracijo in splošno počutje. Ves čas vadbe vas v jogisjke položaje vodim in usmerjam ter skrbim, da je vaš um dovolj zaposlen, da ne “vandra” po svojih ustaljenih poteh. Na ta način krepimo sposobnost osredotočanja in smo z vsako vadbo bljižje temu, da obvladamo svoj um in poskrbimo za zdravo, močno in gibko telo.

YIN JOGA
Yin asane (položaje) izvajamo počasi, predvsem pa se v položaju zadržujemo dlje časa. Yin deluje na goboka vezivna in mišična tkiva, sprošča globoke napetosti iz telesa in krepi osredotočenost in prisotnost. Meditativna praksa, ki nas popelje na notranje raziskovanje samih sebe.

GONG JOGA
Kombinacija hatha joge in blagodejnih vibracij gonga ter kristalnih in tibetanskih posod. Med izvajanjem jogijskih asan in pranajame (cca 1h) nas ves čas spremlja igranje na gong. Sledi pol ure sproščanja v zvočni kopeli. Nežna jogijska praksa podprta z blagodejnimi vibracijami gong vas bo globoko umirila in sprostila telesno in umsko napetost.

JUTRANJA JOGA
Jutranja joga vas bo prebudila in napolnila z energijo za ves dan. Lepo je začeti dan z jogo.

Vabljeni!

Jogo vodim Lena Nagode Karuna Yoga,
certificirana učiteljica hatha joge (RYU 300 pri B. Bertoncelj in RYU 300 pri R. Honn, v procesu izobraževanja RYU 600 pri R. Honn) in joge za otroke (Yoga&Kids pri C. Rodenas).

Za več info pišite ali pokličite: info@terragita.si ali 031 248 148

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja