Zvočna kopel – Iz zvoka v tišino

“There is no magic like music for making an effect upon a human soul”

Bližamo se zimskemu solsticiju, času ko je noč najdaljša in dan najkrajši. To je čas ko se obrnemo navznoter, pogledamo kaj smo ustvarili v preteklem letu, kje smo in kam želimo. Čas, da se ustavimo in pogledamo v temni del sebe, kjer stvari nastajajo in kasneje rastejo na svetlobi.
Vabljeni na še eno zvočno potovanje, ki je namenjeno obračanju navznoter.

Dobro je, da se naše telo uglasi, kot bi to storili z inštrumentom, da zopet zveni harmonično. Vzemi si čas zase in se okopaj v zvokih, ki te podpirajo, kar je še posebej primerno za ta čas, ko vse počiva.

Pri zvočnih kopelih uporabljamo različne inštrumente, ki nam vsak s svojo unikatno vibracijo pomagajo, da se naš um umiri in napetosti v telesu razrahljajo. Vibracije inštrumentov so tako močne, da jih posameznik lahko občuti na fizičnem telesu. Lahko se zgodi, da pride do občutka lebdenja.
Med kopeljo ležimo na tleh in samo poslušamo, meditiramo in opazujemo, kaj se dogaja. Opazujemo lahko, kako subtilna je lahko naša zaznava vibracij iz okolja in neskončnosti ter na ta način poglabljamo svoje čutenje. Ugotovimo, da obstaja tudi NOTRANJA NESKONČNOST. Na tak način lahko pridemo do svojega centra, kjer je popolna tišina.
Zvoki inštrumentov spustijo valovanje naših možganov tako nizko, da dostikrat tudi zaspimo. Zvok je fizično valovanje, ki vstopa v telo in tako sproži tresljaje v naših celicah, jih obnovi in okrepi ter deluje zdravilno.