Aktivna in vodena meditacija

Aktivna meditacija – dih, zvok in tišina

Stresamo, dihamo, predihamo, poslušamo in uživamo v tišini sebe.
Poglabljamo dih, poglabljamo čutenje in preko zvoka prihajamo k sebi, v svoj center, kjer je tišina.
Nadaljujemo z izvajanjem odlične dihalne tehnike, ki nas očisti stresa in nam pomaga vzpostaviti stik s sabo. Stvar funkcionira, zato smo se odločili, da jo še poglobimo.

Aktivne meditacije so namenjene ljudem, ki niso vajeni sproščeno sedeti pri miru in meditirati, saj vemo da je ’sodobni’ človek fizično manj aktiven kot nekdaj. Zato je dobro, da se naše telo pred prehodom v meditacijo fizično sprosti, pretrese, zmehča in postane energetsko bolj pretočno. Tako nam je v drugem delu meditacije, ko mirujemo, lažje opazovati energije znotraj nas.

Tokrat bomo na aktivni meditaciji izvajali dihalno tehniko, preko katere se lahko očistimo stresa, napetosti in nepotrebnih energij v nas. To je zelo močna čistilna tehnika, ki vsakemu omogoči, da sprosti fizične blokade v telesu, poveča pretočnost in se osvobodi starih omejujočih vzorcev.
Ko se bomo po intenzivnem dihanju popolnoma odklopili od vsakdana, bo temu sledilo zvočno popotovanje in na koncu integracija.
Lepo bo, tako da toplo vabljeni.

Vodena meditacija – Žival moči

Za vse, ki Vam je blizu živalski svet in njegove prvinske energije. Spustili se bomo v podzemlje in odkrili, katere so naše živalske zaveznice. 
Šamanski boben, didžiridu, školjka, ropotulje, glas – inštrumenti, ki bodo spremljali popotovanje k našim živalskim vodnikom. 

Petra in Urban

Če imate kakšno vprašanje, vabljeni, da pišete na petra.askerc@gmail.com ali pokličete na 030-917-496. 

Oprema za prijetno meditacijo: dekca, voda, poušterček, podloga za ležanje; za čajček in prigrizek poskrbimo mi. ♥ 

Toplo vabljeni!

Foto: Pixabay